• {{items.Adi}}

K-425/K-436 SpeedDigester Yakma Ünitesi

SpeedDigester Kjeldahl, Mikro-Kjeldahl, COD, İz Metal ve Hidroksiprolin uygulamaları gibi değişen ihtiyaçları karşılar. Esnek uygulama yapısı, maksimum penetrasyon alanı ile mükemmel numune homojenliği sağlar. Hızlı ısınma ve soğuma süreleri, bağımsız emiş manifold yapısı ile, numune bekletimini azaltarak yüksek iş akışı sağlar. K - 436 model üzerinde bulunan, 2 bağımsız yönetimli blok yapısı ile, yüksek kapasiteli ağır ünitelere gerek kalmadan, yüksek hızlı iş akış modeli sunar.

Kjeldahl, Mikro-Kjeldahl, KOİ ( COD ), İz Metal ve Hidroksiprolin İşleme Gibi Çoklu Uygulamalar İçin Hızlı ve Güvenli Analog Infrared Yakma Ünitesi.

Buchi SpeedDigester K - 425 / 436 Öne Çıkan Özellikleri;

  • Buchi K - 425, 6x300mL veya 5x500 mL numune pozisyon kapasitesi ile çalışma olanağı
  • Buchi K - 436, 12x300 mL veya 10x500 mL numune pozisyon kapasitesi ile iki bağımsız blok üzerinde çalışma olanağı 
  • Infrared ısıtma ile maksimum hız
  • Çok hızlı ısınma ve kolay soğuma, Homojen ısı dağılımı 
  • Derin numune alanı ile homojen yanma
  • Hızlı, verimli ve tekrarlanabilir sonuçlar
  • Birbirinden bağımsız yönetilebilir blok yapısı ile yüksek hızlı iş akışı ( K - 436 )
  • Sıcaklık aralığı: 50 - 580 °C
  • 100 / 300 / 500 mL tüpler ile konfigüre edilebilir yapı
  • Rutin uygulama 300 mL numune tüpleri için özelleştirilmiş üç farklı emiş manifoldu olanağı ( standart, kondens tuzaklı ve H2O2 ilavesi )
  • Sürekli H2O2 ilavesi ile hızlandırılmış sindirim adımıyla zamandan tasarruf olanağı
  • Yüksek su içerikli numuneler için özel kondens tuzaklı emiş manifoldu 
  • KOİ ve diğer geri akış sindirimi için ISO 6060'a uygun numune tüpleri ve geri soğutma ekipmanları
  • Scrubber K - 415 ile bağlantı sayesinde yüksek güvenlik 

{{items.Soru}}

Peynir Altı Suyu Protein Konsantrelerinde ve Demineralize Peynir Altı Suyu Tozunda Azot ve Protein Tayini

Protein tayini, gıda endüstrisinde gerçekleştirilen temel analizlerden biridir. Numunelerin, nitrojeni amonyum sülfata dönüştürmek için sülfürik asitle sindirilmesi gerekir. Sodyum hidroksit ile alkalileştirme yoluyla amonyağa dönüştürüldükten sonra, numune, buhar damıtma ile bir borik asit alıcısına damıtılır, ardından sülfürik asit çözeltisi ile titrasyon yapılır. Protein içeriğini elde etmek için nitrojen içeriği numuneye özgü bir faktör (peynir altı suyu proteini için 6,38) ile çarpılır.

Referans Maddelerde Azot Tayini

KjelSampler K-376 ile KjelMaster K-375 ile kombinasyon halinde BUCHI Digest System K-437 veya Digest Automat K-438'i doğrulamak için, farklı referans maddelerinin nitrojen içeriği klasik Kjeldahl yöntemine göre belirlenir. Numunelerin tüm geri kazanımları % 98-102 spesifikasyonu dahilinde olmalıdır.

Sütte Azot ve Protein Tayini için Farklı Kjeldahl Tabletlerinin Karşılaştırılması

BUCHI, standart Kjeldahl yöntemini gerçekleştirmek için farklı tipte katalizör tabletleri sunar. Kjeldahl Tablet "Titanyum" bakır sülfat, titanyum oksit ve potasyum sülfat içerir. "Missouri" tableti bakır sülfat ve potasyum sülfat içerir ve "ECO" tableti çok düşük miktarda bakır sülfat ve potasyum sülfat içerir [1]. Bu Kısa Notta örnek materyal olarak süt seçilmiştir. Deneylerin ana odağı, farklı katalizörlerin bireysel davranışlarını belirlemek ve toplam sindirim süresi ve sonuçlar üzerindeki etkileri hakkında daha fazla bilgi edinmekti. Tüm sonuçları görmek için lütfen 078/2012 Uygulama Notuna bakınız.

Et Ürünlerinde Azot ve Protein Tayini İçin Farklı Kjeldahl Tabletlerinin Karşılaştırılması

BUCHI, standart Kjeldahl yöntemini gerçekleştirmek için farklı tipte katalizör tabletleri sunar. Kjeldahl Tablet "Titanyum" bakır sülfat, titanyum oksit ve potasyum sülfat içerir. "Missouri" tableti bakır sülfat ve potasyum sülfat içerir ve "ECO" tableti çok düşük miktarda bakır sülfat ve potasyum sülfat içerir [1]. Bu Kısa Notta açıklanan deneylerin çoğu için salam, çok yağlı bir numune malzemesi olarak seçilmiştir. Deneylerin ana odağı, farklı katalizörlerin bireysel davranışlarını belirlemek ve toplam sindirim süresi ve sonuçları üzerindeki etkileri hakkında daha fazla bilgi edinmekti. Tüm sonuçları görmek için lütfen 77/2012 Uygulama Notuna bakınız.

Ette Hidroksiprolin Tayini

Et ürünlerinde hidroksiprolin tayini, et kalitesinin değerlendirilmesinde sıklıkla kullanılan bir parametredir. Hidroksiprolin, kollajenin bir parçasıdır ve bu nedenle sadece kaslarda, kemiklerde, kıkırdaklarda ve ciltte oluşur. Yüksek miktarda hidroksiprolin, ucuz kalitede hammadde kullanıldığının bir göstergesidir. Örnekler, hidroksiprolini bağ dokusundan ve yağdan ayırmak için asit hidrolizasyonu gerektirir. Kloramin T ile hidroksiprolin, pirole oksitlenecektir. Bu bileşik, 4-dimetilaminobenzaldehit içeren renkli bir ürüne dönüştürülecek ve daha sonra 558 nm'de bir fotometre ile belirlenecektir.

Meyve Suyu ve Lassi'de Azot ve Protein Tayini

Protein tayini, gıda endüstrisinde gerçekleştirilen temel analizlerden biridir. Numunelerin, nitrojeni amonyum sülfata dönüştürmek için sülfürik asitle sindirilmesi gerekir. Sodyum hidroksit ile alkalileştirme yoluyla amonyağa dönüştürüldükten sonra, numune, buhar damıtma ile bir borik asit alıcısına damıtılır, ardından sülfürik asit çözeltisi ile titrasyon yapılır. Protein içeriğini elde etmek için nitrojen içeriği bir faktörle (gıda için genel faktör: 6.25) çarpılır.

İlaçta Azot Tayini

Nitrojen tayini, kalite kontrolde yapılan anahtar analizlerden biridir. Numunelerin, nitrojeni amonyum sülfata dönüştürmek için sülfürik asitle sindirilmesi gerekir. Sodyum hidroksit ile alkalileştirme yoluyla amonyağa dönüştürüldükten sonra, numune, buhar damıtma ile bir borik asit alıcısına damıtılır, ardından hidroklorik asit çözeltisi ile titrasyon yapılır.

Tütünde azot tayini

Dumanın tadının azotlu bileşenler ile ilişkili olduğu düşünülmektedir. Hindistan Merkez Tütün Araştırma Enstitüsü'ne (CTRI) göre,% 1,6 ila 2,3 toplam nitrojen içeren toz haline getirilmiş tütün en tatmin edici dumanı verirken, kabul edilebilir toplam nitrojen sınırı% 1,0-3,0'dır.

Tütündeki yüksek nitrojen seviyesi, yüksek nikotin seviyesi ile ilişkilidir. Düşük nitrojen içeriği, iyi tütünün zengin renk özelliğinden yoksun, 'solmuş', soluk renkli yaprağa neden olur. Bu nedenle, toplam nitrojenin belirlenmesi tütün endüstrisinde önemli bir kalite kontrol önlemidir.

Burada tütünde nitrojen tayini, SpeedDigester K-425 ve KjelMaster K-375 kullanılarak gerçekleştirilir.

Pirinçte azot ve protein tayini

Kuruyemişte azot ve protein tayini

Makarnada azot ve protein tayini

Tofuda azot ve protein tayini

Soya ürünlerinde azot ve protein tayini

Sütte kazein tayini

Sütte protein olmayan azot tayini

Yağlama yağlarında azot tayini

Nitratsız gübrede mikro-Kjeldahl yöntemine göre azot tayini

Kabuklu yemişte azot ve protein tayini